Hits: 7

Concert Famuse  op 24 maart vervalt.

Daarvoor in de plaats op 7 april

Di Gojim om 15.00 uur., kerk Goënga

Hits: 83

ZONDAGMIDDAGCONCERT IN DE KERK VAN GOËNGA 24 februari

SANDER DE JONG (TENOR) en FLORIAN VERWEIJ (PIANO)

Met werken van: H. Duparc, C. Debussy, P.I. Tsjajkovsky, A. Scriabin, F. Schubert en F.P. Tosti.

aanvang: 15.00 uur Toegang gratis, na afloop het “PONKJE”.

 tenorpiano

Sander de Jong: ( tenor ) geboren in 1993: 2002 begonnen Bij het Martini Jongenskoor als jongenssopraan 2008 in de mannengroep RoderJongenskoor. 2008-2011 studie vooropleiding Codarts conservatorium, Rotterdam 2008 eervolle vermelding Prinses Christina Concours. 2011 1e prijs Prinses Christina concours. Op het gebied van de opera diverse rollen: Zoals o.a. Satire jongensopera,, Friestalige opera “Keapmanskeunsten” en vele andere opera’s. Masterclasses gevolgd bij bekende zangdocenten. 2016 afgestudeerd conservatorium van Amsterdam

Florian Verweij: ( piano ) Geboren: (1997) Begon op 6 jarige leeftijd met piano spelen, op 11 jarige leeftijd combineerde hij pianostudie met schaken. Na diverse successen op de Nederlandse kampioenschappen jeugdschaak koos hij volledig voor piano en studeert hij sinds zijn 17 e bij pianopedagoog Jan Wijn. Sinds 2018 krijgt hij tevens les van de Georgische pianiste Eliso Virsaladze in Italië. Hij heeft aan diverse internationale piano competities meegedaan. Een van de belangrijkste concoursen is het Prinses Christina concours hij haalde de Nationale finale. Florian heeft verschillende piano concerten met orkest uitgevoerd o.a. met de Marinierskappel, Met leden van het concertgebouw orkest en het Fries kamerorkest. Gespeeld op festivals in binnen – en buitenland.

Hits: 88

friersk smallDonderdag 7 februari wordt er op PODIUM.TV een programma over FRIERSK uitgezonden.
Friersk heeft op 27 januari het zondagmiddagconcert verzorgd in onze kerk.
In het programma worden opnamen vertoond die gemaakt zijn tijdens dit optreden.
De uitzending begint om 17.00 uur en is te volgen op ziggo kanaal 35 en online op podium.tv

sinds 11 feb nog weer via deze link te bekijken.   

Hits: 162

Zondagmiddag concert Goënga: Chris Kalsbeek met Friersk

Proef de sfeer van de Ierse kusten en de Fryske greiden. Friersk heet de nieuwe groep van Chris Kalsbeek. Friersk brengt Friese poëzie en Ierse melodieën bij elkaar en maken er op een originele wijze een bijzonder muzikaal geheel van. De nieuwste CD met alle mogelijke lof ontvangen. Beart Oosterhaven schreef:  “Mei syn tredde solo-cd, Friersk, hat sjonger/multy-ynstrumintalist Chris Kalsbeek ien fan ’e moaiste albums út ’e skiednis fan ’e Fryske folkmuzyk ôflevere! Het Friesch Dagblad: Chris heeft niet alleen de Ierse muziek geëerd, maar ook de Friese dichters. In de LC gaf Jacob Haagma de CD 4 sterren.
friersk

Wat begon als een soloproject van Chris, eindigde in een nieuwe band die zijn naam vond in de titel van de CD: Friersk. Een groep ervaren muzikanten met een nieuwe en verrassende sound. Ontdek de charme van de hobo die bijgestaan wordt door cello en Keltische harp. Voeg daaraan de ritmische ondersteuning toe van het slagwerk in combinatie met de  bijzondere Friese teksten van onder andere Tjebbe Hettinga, Pyt Jon Sikkema en Jurjen van der Meer en je krijgt bijzondere Keltische ballades met prachtige Friese teksten. Tijdens de concerten wordt het  publiek meegenomen in het enthousiasme en de muzikale hartstocht van deze 4 ras muzikanten.

Friersk bestaat uit: Chris Kalsbeek: zang, gitaren, bouzouki en Keltische harp. Geert Veldstra: hobo, mondharmonica, knopharmonica en zang Froukje de Wit: cello en zang, Germ Dikland: slagwerk en zang.

Zondag 27 januari, 15:00 uur in het kerkje van Goënga.

Toegang gratis met na afloop “het Ponkje 

Hits: 281

Jeroen Dupont kl

Sebastiaan van Halsema kl 

 

 

 

 

Viool Cello duo speelt een verrassingsconcert.                                 vrijdag 28 december
in de kerk van Goënga
                                      

Violist Jeroen Dupont en cellist Sebastiaan van Halsema spelen een verrassingsconcert op veler verzoek. Dit naar aanleiding van hun fenomenaal concert van vorig jaar. Beide begenadigde jonge musici hebben afzonderlijk nationale en internationale prijzen en onderscheidingen verworven. Dit Cello Viool duet heeft wederom gekozen voor de akoestiek van de kerk in Goënga.

Violist Jeroen Dupont kreeg zijn vioolonderricht van Herman Krebbers en Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. In 2008 behaalde hij zijn diploma met onderscheiding. Aan de Accademia Chigiana in Sienna volgde hij masterclasses  bij de Italiaanse virtuoos Giuliano Carmignola. Hij soleerde bij verschillende grote orkesten in Nederland waaronder het Concertgebouw Kamerorkest. Voor het Nationaal Ballet vertolkte hij Extase voor een nieuwe choreografie van Toer van Schayk. Als componist schreef hij vioolduo’s en een divertimento voor strijkorkest.

Cellist Sebastiaan van Halsema werd reeds op 12 jarige leeftijd in de Jong Talentklas van het Amsterdams Conservatorium aangenomen. Hier studeerde hij zes jaar bij Maarten Mostert. Na zijn vervolgstudie aan de Guildhall School of Music & Drama te Londen bij Luise Hopkins studeerde hij cum laude af en ontving het prestigieuze Concert Recital Diploma. Later volgde hij verschillende masterclasses over de gehele wereld. In 2003 won hij het Prinses Christina Concours. Hij soleert regelmatig bij grote orkesten en sinds 2012 is hij eerste cellist in het Orkest van het Oosten ( bij velen inmiddels vooral bekend door het tv programma Maestro)

Naast hun optredens in verschillende orkesten hebben Jeroen en Sebastiaan elkaar gevonden in een duo.

Datum: vrijdag 28 december 2018

Aanvang 15:00 uur.    Toegang gratis met na afloop het “Ponkje” en een “meet and greet” in de Kosterij.     

Hits: 312

Kerstconcert  Perron 2

16 december in de kerk van Goënga

perron2 2

PERRON 2 IS EEN VROUWENKOOR  UIT IJLST MET 17 LEDEN

O.L.V. CORINNE STAAL

Het repertoire bestaat vooral uit licht klassiek en volksliederen, aangevuld met bekende en minder bekende kerstliederen uit Duitsland, Nederland en Amerika.

SPECIALE GAST: BEA ALGRA, Goënga   (DWARSFLUIT)

AANVANG 15.00 UUR

TOEGANG GRATIS NA AFLOOP HET “ PONKJE “  en kerstborrel in "de Kosterij"