Zondagmiddagconcert 7 april

Hits: 120

7 april Zondagmiddagconcert Trio Di Gojim In de kerk van Goënga

Muzikanten: Jaap Mulder : Klarinet, saxofoon, zang Sjaak van der Reijden : Trompet, accordeon Erik Roelofsen : Trombone, Tuba

Di Gojim is een Nederlandse muziekgroep die klezmer en balkanmuziek speelt. In 1988 is de groep opgericht door onder andere Jaap Mulder, Tseard Nauta en Sjaak van der Reijden. De naam is afgeleid van het Jiddische woord "goj" wat 'de niet-joden' betekent.

Klezmer; een onweerstaanbare mix van Balkan ritmes, Jiddische muziek en Gypsy schwung. Opzwepend en ontroerend. Aanvankelijk waren de liedteksten alleen in het Jiddisch, later werd ook in het Nederlands gezongen, evenals in het Engels en Leeuwarders dialect van het Stadfries. Veel teksten zijn geschreven, vertaald en/of bewerkt door voorman Jaap Mulder.

Zo liepen zij bij de begrafenis van de Nederlandse schrijver Harry Mulisch, op 6 november 2010, voor zijn kist uit en begeleidden de musici hem in een rondvaartboot naar zijn laatste rustplaats op Zorgvlied. De groep speelt zowel op bruiloften, feesten en partijen als in grote theaters en op internationale festivals.

Aanvang: 15.00 uur Na afloop het “PONKJE”

trio Di Gojim