Ronde van Goënga 2019

Hits: 109

Dorpsgenoten en/of liefhebbers van de wielersport.logo wvsnits

Wielervereniging Snits organiseert op vrijdag 5 april 2019 de traditionele omloop van Goaiïngea, het Open Fries Kampioenschap. De route is: Hege Wier, Sickengawei, Midlânsdyk en weer door het dorp. De start is om 18:00 uur en er worden zo’n 30 rondjes gefietst. U wordt gevraagd om ruim van te voren uw huisdieren en dan vooral de honden en katten in huis te houden, i.v.m. het risico op calamiteiten. Verder wordt gevraagd om de parkeerplaats op de Hege Wier (bij Robby en Wietske Zuidema) vanaf 14 uur autovrij te houden.

Belangrijk:
Auto’s langs de route graag met beleid parkeren; dus niet hinderlijk voor de racefietsers. Er zal tijdens de wielerronde een beperkte doorgang zijn wat het verkeer betreft. Kortom: we zouden het zeer op prijs stellen als u met uw activiteiten en planning rekening wilt houden met de wielerronde. Om ± 20:00 uur is de prijsuitreiking (met een plaatselijke rondemiss!) in 'De Kosterij' en daarna zal alles in het dorp weer bij het oude zijn. 'De Kosterij' zal dit jaar vanaf 16:00 uur open zijn (dus ook tijdens de ronde); ook blijft er na de prijsuitreiking gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje, nog even na te praten over de wielerronde of over andere zaken.

Oproep:
Er worden verkeersregelaars - zij gaan nog een cursus(je) via internet volgen- en baancommissarissen (graag in bezit van eigen bezem) gevraagd. Zij zullen de bochten steentjesvrij houden en het verkeer mee begeleiden. Op de dag zelf moeten zij om 17:15 (!) uur aanwezig zijn. Er is dan een instructie en om 17.30 uur staat iedereen op zijn/haar locatie. Lijkt dit je wel wat, meld je dan z.s.m. aan bij Gerrit Koudenburg (tel. 431458 of 06 2016 8505).

Tot ziens bij dé wielerronde! Dorpsbelang Goaiïngea.